Підписатися на RSS

Знай свої права, дитино!

Учні 4-А (класний керівник Сахнюк С. І.) на бібліотечному уроці «Знай свої права, дитино!» (бібліотекар Тарасюк Г. Й.) вирішували просте логічне завдання: якщо у людини є права, дитина – людина, значить у дитини… теж є права, але не зовсім такі як дорослого. Оскільки дитина від дорослого відрізняється меншими можливостями захищати себе, фізичною і розумовою незрілістю. Тому вона потребує спеціального правового захисту.

На уроці діти дізналися історію поняття «право», про закони, які захищають права дітей, здійснили подорож у країну правових знань за допомогою казки.

На комп’ютерах четвертокласники у програмі Jigsawplanet складали з пазлів ілюстрації до статей Конвенції ООН про права дитини.

Учні подружилися із книгою Степана Гавриша «Маленькі історії про великі істини. Права та свободи дитини». Особливо, напередодні новорічно-різдвяних свят, доречним було оповідання «Різдвяний кошик», яке доводить: найбільше надбання суспільства – соціальна справедливість і верховенство закону.

Юні правознавці зрозуміли, що у всі часи головною цінністю для людини було і є її життя, кожен з нас повинен знати і пам’ятати, що при здійсненні власних прав неприпустимо порушення прав інших людей.

/Files/images/prava_ditini/1.jpg/Files/images/prava_ditini/2.jpg/Files/images/prava_ditini/3.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 197

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.