Мудрість чаю
Щодня ми вживаємо духмяний чай. Цей напій посів у нашому харчуванні одне з найпочесніших місць. Без нього невідбувається жодна урочиста церемонія.
15 грудня – Міжнародний день чаю. Саме у цей день учні 4-А класу (класний керівник Сахнюк Світлана Іванівна) завітали до шкільної медіатеки й зацікавилися виставкою «Мудрість чаю», яку підготувала бібліотекар школи Тарасюк Галина Йосипівна. Так розпочався новий дослідницько- пошуковий, пізнавальний проєкт «Мудрість чаю». Протягом місяця діти, працюючи у групах, дослідили, що найціннішим серед напоїв, які виготовляють люди, є чай; ознайомилися з історією походження чаю, виникнення чаювання у Європі а також зберіганням чаю та правильним його приготуванням. Учні дізналися про лікувальні властивості напою. На останньому етапі проєкту, який проходив у вигляді виставки-КВЕСТУ, юні дослідники ділилися цікавою інформацією з друзям та смакували цілющим чаєм, відпрацьовуючи правила етикету.
Після роботи над проєктом школярі зробили висновок: чай – це прекрасний корисний напій, який тамує спрагу, додає бадьорості, піднімає настрій, сприятливо діє на кишківник, а ще допомагає налагодити хороші стосунки зі співбесідником.
Коментарi